ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2014
22/10/2014
Συμμετοχή ΕΒΕ Λευκωσίας στους εορτασμούς της Διεθνούς Ημέρας Προτύπων από τον CYS

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Προτύπων με την ημερίδα “CYStandardDay 2014”  την οποία διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) στις 14 Οκτωβρίου, 2014 στo Υπουργείο Οικονομικών.

 
Την Ημερίδα χαιρέτησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Πατσαλίδης ο οποίος  συνεχάρη τον CYS  για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο που επιτελεί. Στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρος του Οργανισμού Κικούλα Κότσαπα, τόνισε ότι  σκοπός του CYS είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των εταίρων του για το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης και η διάδοση των προτύπων και της χρησιμότητας που προσδίδουν στην καθημερινότητα.  
 
Το μήνυμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προτύπων από τους Διεθνείς Οργανισμούς Τυποποίησης ανέγνωσε ο Διευθυντής του Οργανισμού Πάμπος Καμμάς ο οποίος και συντόνιζε την Ημερίδα. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από  Λειτουργούς του Οργανισμού οι οποίοι ενημέρωσαν για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Τυποποίησης και τη διασύνδεση του με το αντίστοιχο  Ευρωπαϊκό, στις κυριότερες δραστηριότητες του Οργανισμού, στις διαδικασίες εκπόνησης ενός Ευρωπαϊκού προτύπου, τους σύγχρονους  τρόπους επικοινωνίας του Οργανισμού με τους εξωτερικούς του συνεργάτες όπως το λογισμικό  “ISOlutions” και το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο “CYS Connect“. 
 
Ακολούθως δύο εθνικοί αντιπρόσωποι  σε Τεχνικές Επιτροπές μοιράστηκαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες αλλά και τα οφέλη που αποκόμισαν μέσα από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της τυποποίησης.
 
Ο Διευθυντής Βιομηχανίας του ΕΒΕ Λευκωσίας κ. Ανδρέας Αντωνιάδης, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CEN/TC 389 με αντικείμενο τη Διαχείριση Καινοτομίας, αναγνώρισε  ως εμπειρίες και οφέλη τη δικτύωση και συνεργασία με Ευρωπαϊκούς εταίρους, την ενίσχυση του κύρους και αξιοπιστίας του Οργανισμού και της χώρας μας και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων και εξάσκησης διαμεσολαβητικού ρόλου.
 
Στη συνέχεια ο Εκτελεστικός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων Γιώργος Χατζησάββας, παρουσίασε τη δική τους εμπειρία στην αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Προτύπου για τους φυσικούς ογκόλιθους.  Καταληκτικό συμπέρασμα είναι ότι η συμμετοχή της Κύπρου στις αρμόδιες τεχνικές επιτροπές με εκπροσώπους της είναι απόλυτα αναγκαία για να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και προληπτικά επιτυγχάνοντας τη διασφάλιση των συμφερόντων της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.
 
Σημ.: Στις φωτογραφίες στιγμιότυπο από την ημερίδα