ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2015
09/07/2015
Ενισχύοντας το Επιχειρηματικό Οικοσύστημα στην Κύπρο

Το ΕΒΕ Λευκωσίας συμμετείχε στην ημερίδα που διοργανώθηκε στις 25 Ιουνίου 2015 από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με τη Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης  στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια με θέμα «Ενισχύοντας το Επιχειρηματικό Οικοσύστημα στην Κύπρο». Το Επιμελητήριο Λευκωσίας εκπροσωπήθηκε από το Διευθυντή Βιομηχανίας κ. Ανδρέα Αντωνιάδη.

Την Ημερίδα προσφώνησε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης. 
 
Κύριος στόχος της Ημερίδας ήταν να φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους φορείς που αποτελούν το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Κύπρου όπως επιχειρηματίες,  επενδυτές, εμπειρογνώμονες καθώς και κυβερνητικούς φορείς, προκειμένου να συζητήσουν και να αναπτύξουν πολιτικές και δράσεις για την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο αντλώντας και από τα παραδείγματα και εμπειρίες από άλλες χώρες.  
 
Η Ημερίδα επικεντρώθηκε στους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας: 
1. Καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας
2. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος 
3. Ενίσχυση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση 
4. Διευκόλυνση της πρόσβασης στις αγορές 
 
Ο εκπρόσωπος του ΕΒΕ Λευκωσίας κ. Ανδρέας Αντωνιάδης ήταν εισηγητής στο  εργαστήριο «Διευκόλυνση της πρόσβασης στις αγορές» και στη συνέχεια  παρουσίασε τα σχετικά πορίσματα / εισήγησεις στην ολομέλεια στο τέλος των εργασιών της ημερίδας.