ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2015
11/09/2015
Επιχειρηματικό δείπνο ΕΒΕΛ με τον Οίκο Standard & Poor’s

Τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους για την επόμενη  μέρα της κρίσης, για το μέλλον της ευρωζώνης και γενικά για την πορεία της ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομίας ανέπτυξαν κορυφαία στελέχη του Οίκου Αξιολόγησης Standard & Poor’s, σε εκδήλωση με θέμα «Eurozone Sovereign Ratings: After the storm…» που οργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ). 
 
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Marko Mrsnik, Διευθυντής και ο κ. Frank Gill, Ανώτερος Διευθυντής της Standard & Poor’s Sovereign Ratings. Ο κ. Marko Mrsnik είναι ο επικεφαλής αξιολόγησης της Κύπρου στην Standard & Poor’s.
 
Σε καλωσόρισμα του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ κ. Στέλιος Αναστασιάδης ανάφερε ότι στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα ο ρόλος και η επιρροή των διεθνών οίκων αξιολόγησης είναι πολύ σημαντικός, αφού με τις αξιολογήσεις τους επηρεάζουν τη θετική ή όχι εικόνα των επενδυτών, αλλά και ευρύτερα της κοινής γνώμης για επιχειρήσεις, για οργανισμούς ακόμα και για κράτη.
 
Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας είπε ότι το ΕΒΕΛ προγραμματίζει κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις για άλλα θέματα ευρύτερου δημόσιου ενδιαφέροντος.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, κρατικοί αξιωματούχοι και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών και άλλων ενδιαφερόμενων.
 
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Pwc.