ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2019
05/12/2016
Business European Capital Cities

Πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2016 στο Παρίσι η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Business European Capital Cities.
 
Στην Ετήσια Συνέλευση στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι δεκαοκτώ Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών ο Πρόεδρος κ. Jean-Louis Schilansky, στην ομιλία του αναφέρθηκε κυρίως στις δράσεις του Οργανισμού στο έτος που μας πέρασε και συγκεκριμένα στα θέματα που ασχολήθηκε ο Οργανισμός όπως αυτά της κινητικότητας στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις πιθανές επιπτώσεις από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Επίσης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην εποικοδομητική  ανταλλαγή απόψεων που έγινε μεταξύ των μελών σχετικά με την  ανάπτυξη δράσεων σε ότι αφορά την προώθηση της επιχειρηματικότητας και των σχέσεων τους με τις κυβερνητικές αρχές, και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η Γενική Συνέλευση προχώρησε σε εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου του BECC για τα έτη 2016-2018.
 
Η Γενική Συνέλευση επανεξέλεξε στην Προεδρία τον Πρόεδρο του MEDEF  Paris κ.  Jean-Louis Schilansky. Ιδιαίτερα τιμητικό για τη Λευκωσία ήταν και η εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο του κ. Σωκράτη Ηρακλέους Διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας.