ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2017
02/11/2017
Συνάντηση Βιομηχάνων με Δήμαρχο Γερίου

Μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο Γερίου κ. Νεόφυτο Παπαλαζάρου, και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε αντιπροσωπεία βιομηχάνων που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Ζώνη Γερίου που συνοδευόταν από  το Διευθυντή Βιομηχανίας του ΕΒΕ Λευκωσίας. 
 
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Ζώνη Γερίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα στην οδική ασφάλεια λόγω του ακατάλληλου  σχεδιασμού του κεντρικού οδικού άξονα, στην ελλιπή σήμανση οδών, στην έλλειψη οδικού φωτισμού, καθώς και στο γεγονός ότι ορισμένα υποστατικά εξακολουθούν να μην εξυπηρετούνται από ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο. 
 
Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη τοποθέτησης κυρτωμάτων, για να μειώνουν την  ταχύτητα των διερχομένων οχημάτων, για τα οποία απαιτείται ειδικός σχεδιασμός ώστε να μην προκαλείται ζημιά στα εμπορευματοκιβώτια. 
 
Σημειώθηκαν τα  προβλήματα στην καθαριότητα της Βιομηχανικής Ζώνης Γερίου και ειδικά με τα χόρτα παρά του οδικού δικτύου όσο και με την σπορά σπαρτών μέχρι τις περιφράξεις των υποστατικών. Αναφέρθηκαν επίσης παράπονα από βιομήχανους για το ύψος των φορολογιών που καταβάλλουν (π.χ. άδεια υποστατικού) αλλά και για την καταβολή των τελών σκυβάλων παρά το γεγονός ότι σε κάποιες περιοχές  δεν γίνεται αποκομιδή οικιακών σκυβάλων. 
 
Τέλος συμφωνήθηκαν από κοινού δράσεις για την αποτελεσματική προώθηση  των πιο πάνω προβλημάτων και καλύτερος συντονισμός αναμεταξύ του Δήμου Γερίου, των βιομηχάνων και του ΕΒΕ Λευκωσίας.