ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2018
10/05/2018
Στο κέντρο της πόλης τελικά η Βουλή

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το ΕΒΕ Λευκωσίας χαιρετίζει τη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στα αρμόδια τμήματα για ανέγερση του νέου κτηρίου του Κοινοβουλίου στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ. Πρόκειται για ένα κτήριο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία αλλά και τη χώρα γενικότερα και γι’ αυτό θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο αστικό κέντρο της πρωτεύουσας. 
 
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο τα αρχαία ευρήματα και το νέο κτήριο της Βουλής διασκεδάζοντας τις οποιεσδήποτε τεχνικές δυσκολίες και θέματα ασφαλείας, προβάλλοντάς με τον πιο περίτεχνο τρόπο τον πολιτισμό της Λευκωσίας. 
 
Το ΕΒΕ Λευκωσίας επικροτεί την πολύ καλή συνεργασία που σημειώθηκε ανάμεσα στα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα γι’ αυτό το θέμα του οποίου η διευθέτηση ήταν επιβεβλημένη για το μέλλον της Λευκωσίας.  Είμαστε βέβαιοι πώς αυτή η απόφαση θα επισπεύσει γενικά την ανάπτυξη του Άξονα Διοίκησης και Πολιτισμού που εκτείνεται από το Χώρο της Αρχιγραμματείας μέχρι και το Λήδρα Πάλλας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της πόλης και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας της.