ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2018
03/09/2018
Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγλαντζιάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Λευκωσίας συναντήθηκε στις 3/9/2018 με το Δήμαρχο Αγλαντζιάς κ. Χαράλαμπο Πετρίδη.

Ο Δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει με την ανάληψη των καθηκόντων του ανέλυσε αριθμό έργων με τα οποία ασχολείται ο Δήμος, μεταξύ των οποίων είναι:
 
  • Το οδικό δίκτυο το οποίο έχει αισίως αποπερατωθεί δίνοντας μια ανάσα στους καταστηματάρχες που είχαν πληγεί από τα έργα. Σημείωσε μάλιστα ότι από το τέλος του 2016 μέχρι σήμερα κατασκευάστηκαν τα 6,8 χλμ. από τα 8 του συνόλου του έργου, σε σύγκριση με το 1,2 χλμ που είχαν κατασκευαστεί τα προηγούμενα χρόνια. 
  • Ανοικτή προκήρυξη προς τους επιχειρηματίες για ανάπτυξη μεγάλου τεμαχίου γης που ανήκει στον Δήμο, κοντά στο πανεπιστήμιο, ώστε να αναπτυχθεί ο τομέας Food & Leisure που έχει ανάγκη η περιοχή
  • Αίτηση για τον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας σε συνεργασία με τους Δήμους Λευκωσίας και του Στροβόλου, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται περί τα τέλη του χρόνου. Γι’ αυτό το θέμα ο Δήμαρχος σημείωσε πως ακόμα και αν η Λευκωσία δεν αναδειχθεί νικήτρια, η προσπάθεια και η δουλειά που έγινε θα λειτουργήσει ως βάση για περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης. 
  • Ολοκλήρωση του συστήματος των ποδηλατοδρόμων και επέκταση του προς το Πάρκο της Ακαδημίας και το Γέρι
  • Βελτίωση του οδικού φωτισμού με αγορά οικονομικών λαμπτήρων LED, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από Δήμο
Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης πως στοχεύει στην ανάπτυξη της εμπορικότητας της περιοχής, ώστε αυτή να μην περιορίζεται στην λεωφόρο Κυρηνείας, αλλά και στην ανάπτυξη του πάρκου της Αθαλάσσας και της περιοχής του Άρωνα ως τουριστικό κέντρο.
 
Ο Δήμαρχος με τον οποίο το ΕΒΕ Λευκωσίας διατηρεί εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία δύο χρόνια δέχθηκε τα σχόλια και τις εισηγήσεις των μελών του Συμβουλίου και απάντησε στις ερωτήσεις τους.