ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2019
03/05/2019
Συμμετοχή της ΕΤΑΠ Λευκωσίας σε συζήτηση με τίτλο "Ένα νησί, Δύο προορισμοί;"

H Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, κα Έλενα Τάνου συμμετείχε σε Συζήτηση με τίτλο "Ένα νησί, Δύο προορισμοί;’’  η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με πρωτοβουλία των φοιτητών του τμήματος ‘Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης’, στις 17 Απριλίου 2019.

Καλεσμένοι στη συζήτηση ήταν πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία στον τουριστικό τομέα. Στόχος της διεξαγωγής της συζήτησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και πως αυτό παραμένει ή διαφοροποιείται μέσα στα χρόνια. Ήταν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση καθώς ακούστηκαν πολλές απόψεις τόσο από τους καλεσμένους-ομιλητές όσο κι από τους φοιτητές. Μέσα από τη συζήτηση είχε εκφραστεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται για προβολή της Κύπρου με μία ενιαία ταυτότητα, καθώς υπάρχουν σημαντικά εμπόδια, λόγω της διχοτόμησης του νησιού.
 
Μέσα από τη συζήτηση τονίστηκε επίσης η ανάγκη δημιουργίας συντονισμένων προσπαθειών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν της Κύπρου. Η προώθηση της Κύπρου δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο στη βάση του δίπτυχου "Ήλιος & Θάλασσα" αλλά θα πρέπει να αναπτυχθούν κι άλλες μορφές τουρισμού όπως είναι για παράδειγμα ο εκπαιδευτικός, ο ιατρικός, ο αθλητικός τουρισμός κα. Είναι σημαντικό για τους τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο να βιώνουν μια ποιοτική εμπειρία η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.