ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2019
07/06/2019
Ανταλλαγή απόψεων είχε η BECC με τον Πρόεδρο της Βουλής

Τα Μέλη Επιχειρηματικού Οργανισμού BECC, στα πλαίσια της επίσκεψης τους στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στην Ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου των Μελών του Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (Business European Capital Cities- BECC), πραγματοποιήσαν επίσκεψη στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη. 

 
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Οργανισμού, που στοχεύει, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του BECC, κ. Jean-Louis Schilansky, στην ανταλλαγή εμπειριών για θέματα που αφορούν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τονίσθηκε, εξάλλου, εκατέρωθεν η σημασία της διεξαγωγής συζήτησης, σε διάφορα επίπεδα, επί θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες, καθώς και η εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα και τις προκλήσεις που οι πολίτες αντιμετωπίζουν.
Κύριος στόχος του Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC)  είναι η προώθηση συνεργασιών σε ότι αφορά την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των πρωτευουσών. Ο ρόλος του Οργανισμού θεωρείται πολύ σημαντικός και αξιόλογος στην Ευρώπη, αφού ασχολείται με θέματα, προβλήματα και προκλήσεις που έχουν επιπτώσεις στις πρωτεύουσες όπως η οικονομία, τα αναπτυξιακά έργα, η μετανάστευση, η εκπαίδευση, η ανεργία, ο τουρισμός κ.α.
 
Ο Διευθυντής του ΕΒΕ Λευκωσίας, κ. Σωκράτης Ηρακλέους, που είναι και Αντιπρόεδρος του BECC, συμμετέχει μαζί με την αποστολή και παρευρίσκεται στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται.