ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2019
27/09/2019
Αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις

  • Συνέδριο με θέμα την Έρευνα για τις επενδύσεις στην Κύπρο διοργάνωσε το ΕΒΕ Λευκωσίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)
  • Καταξιωμένοι επαγγελματίες από την Κύπρο και το εξωτερικό συζήτησαν τις νέες προκλήσεις στον χώρο των επενδύσεων και ανάπτυξης

Αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο παρατηρείται από τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η οποία παρουσιάστηκε σε κοινή εκδήλωσή του ΕΒΕ Λευκωσίας με την ΕΤΕπ.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας, κ. Στέλιος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στη σημασία της έρευνας και τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις σε θέματα πληροφόρησης και ενημέρωσης γύρω από τις επενδύσεις.

Όπως είπε, «η Κύπρος μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, αφού διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, κάτι που διαφάνηκε και από την έρευνα»

Το Συνέδριο επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην παρουσίαση της επίσημης έρευνας που διεξάγεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε 13,500 επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα, στην παρουσίαση της έρευνας που αφορά την περίπτωση της Κύπρου.

Η έρευνα συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της κάθε επιχείρησης που συμμετέχει, παλαιότερες επενδυτικές δραστηριότητες της και μελλοντικά σχέδια, πηγές χρηματοδότησης, θέματα χρηματοδότησης και άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Η μέθοδος δειγματοληψίας που χρησιμοποιείται για την έρευνα, παρέχει αξιόπιστα κι αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα και για τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Στην Κύπρο, η εν λόγω έρευνα, διεξήχθη από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2019.

Στο Συνέδριο, εκτός από την κα Debora Revoltella, Επικεφαλής του Economics Department της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που παρουσίασε την έρευνα, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και η κ. Marjut Santoni, Secretary General της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

 

Σημαντικά στελέχη του τομέα της οικονομίας της Κύπρου και του εξωτερικού συζητήσαν τα πορίσματα της έρευνας και παρουσιάσουν τις δικές τους πτυχές, απόψεις και προτάσεις. Σημαντική ήταν και η παρουσίαση της κας Μαρίας Ηρακλέους, Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Το Συνέδριο χαιρέτισε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν ο οργανισμός Invest Cyprus και η εταιρεία Infocredit Group Ltd και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της εταιρείας επικοινωνίας fmw financial media way ltd.