ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2019
29/11/2019
Η μεγάλη ποδηλατική εκδήλωση της Λευκωσίας, ‘’Ride the Capital’’ και πάλι μαζί μας!

 Η ποδηλατική εκδήλωση "Ride the Capital" που διοργανώνεται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας πραγματοποιείται φέτος για 5η συνεχή χρονιά. Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, προσκαλούνται να πάρουν τα ποδήλατά τους και να μας ακολουθήσουν σε δύο μοναδικές ποδηλατικές διαδρομές οι οποίες υπόσχονται να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

‘’Family Route’’ / Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, 10:00 μ.μ. - 12.00 μ.μ.

Η πρώτη διαδρομή με τίτλο “Family Route” συνδιοργανώνεται φέτος με το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, το ιστορικό Μουσείο της πρωτεύουσας, με σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της Λευκωσίας.

H οικογενειακή διαδρομή “Family Route” αρχίζει με μικρή περιήγηση στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας και ακολουθεί ποδηλατική ξενάγηση στην εντός των τειχών πόλη.

Η ξενάγηση θα περιλαμβάνει οκτώ σταθμούς σε ιστορικά μνημεία και θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία ξεναγού που θα παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες στα ελληνικά και στα αγγλικά. Έκπληξη σε κάθε σταθμό θα αποτελεί η παρουσία ενός αντιγράφου από τις συλλογές του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, το οποίο οι συμμετέχοντες θα καλούνται να ανακαλύψουν και να συνδέσουν με τον χώρο.

Σ' αυτήv τη διαδρομή θα παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα με ειδικές αναπηρίες και μειωμένη όραση να συμμετάσχουν με ειδικά διαμορφωμένα ποδήλατα. Επίσης, θα παρέχονται δωρεάν ποδήλατα σε όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δεν διαθέτουν το δικό τους ποδήλατο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους.

Σημείο Εκκίνησης: Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας / Διαδραστική ξενάγηση Πολιτιστικοί σταθμοί: • Καστελιώτισσα • Εκκλησία Παναγίας Χρυσαλινιώτισσας • Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου • Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας • Παγκύπριο Γυμνάσιο • Πύλη Αμμοχώστου • Τέμενος Μπαϊρακτάρη

Τελικός προορισμός: Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Με την ολοκλήρωση της διαδρομής, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα θα διεξάγει στο χώρο του μουσείου εθελοντική δειγματοληψία για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών με στοματικό επίχρισμα.

Η συμμετοχή στην οικογενειακή διαδρομή είναι δωρεάν.