ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2020
19/02/2020
Ξανά πρώτη η Λευκωσία στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο στην κατηγορία μικρών πόλεων

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Λευκωσία αναδείχθηκε πρώτη σε θέματα Ανθρώπινου Κεφαλαίου στην κατηγορία των μικρών Ευρωπαϊκών πόλεων σύμφωνα με την έρευνα του fDi Intelligence των Financial Times αναφορικά με τις Ευρωπαϊκές Πόλεις και Περιφέρειες του Μέλλοντος 2020/21 για ανάδειξη των πιο υποσχόμενων επενδυτικών προορισμών στην Ευρώπη. Επίσης για πρώτη φορά η Λευκωσία συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία FDi Strategy μικρών Ευρωπαϊκών πόλεων, κατατασσόμενη 9η.

Για πάνω από μια δεκαετία το fDi Intelligence κατατάσσει τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για προσέλκυση επενδύσεων μέσα από την αξιοποίηση δεδομένων καθώς και μέσω ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης.

Για την ετοιμασία της έρευνας το fDi Intelligence Division των Financial Times μάζεψε στοιχεία για 505 τοποθεσίες/πόλεις κάτω από πέντε κατηγορίες: Οικονομική Προοπτική, Ανθρώπινο Κεφάλαιο, Ακρίβεια, Συνδετικότητα /Υποδομές, Φιλικό Επιχειρηματικό Περιβάλλον καθώς και πρόσθετα στοιχεία για το FDi strategy.

Πέραν των πιο πάνω κύριων χαρακτηριστικών υπήρξε κατηγοριοποίηση των πόλεων ανάλογα με το πληθυσμιακό μέγεθος. Ως μικρές πόλεις, στην κατηγορία στην οποία βραβεύτηκε η Λευκωσία, χαρακτηρίζονται αυτές με πληθυσμό μεταξύ 100.000-350.000.

Η σχετική έκθεση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: http://www.fdiintelligence.com/Locations/Europe/fDi-s-European-cities-andRegions-of-the-Future-2020-21-winners