ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2020
16/07/2020
Ανακοίνωση ΕΒΕ Λευκωσίας για την έναρξη έργων στην Λεωφόρο Μακαρίου

Το ΕΒΕ Λευκωσίας χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών για ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου αυτού ως προς την αναμόρφωση της εικόνας της Λευκωσίας.

Αναμφισβήτητα, η ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει ριζικά το εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ, η ενοποίησή του με την οδό Στασικράτους που ολοκληρώθηκε πρόσφατα θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της πρωτεύουσας.

Ωστόσο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για επίσπευση και περάτωση των έργων νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα των 26 μηνών, καθώς το κλείσιμο μιας τόσο κεντρικής οδικής αρτηρίας, θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων την περιοχής, όσο και στην διακίνηση των πολιτών.

Να σημειώσουμε επίσης ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για παροχή διευκολύνσεων μετακίνησης με ασφάλεια τόσο προς τους πολίτες όσο και στους καταστηματάρχες, ούτως ώστε να περιοριστούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι επιπτώσεις από το κλείσιμο της Λεωφόρου Μακαρίου μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

Είμαστε βέβαιοι ότι με τις κατάλληλες ενέργειες και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τοπικών αρχών, και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, θα επιτευχθεί η επίσπευση του έργου, προς όφελος των επιχειρήσεων, των πολιτών και της Λευκωσίας.