ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2020
18/11/2020
Ικανοποίηση ΕΒΕΛ για μετακίνηση Υπουργείων στο κέντρο της Λευκωσίας

Το ΕΒΕ Λευκωσίας χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή για μεταφορά και στέγαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης καθώς και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και άλλων Υπηρεσιών στον χώρο της Αρχιγραμματείας.

Η μετακίνηση των Υπουργείων στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι σημαντικής σημασίας, καθώς η παλαιότερη μεταφορά πολλών κρατικών υπηρεσιών εκτός του κέντρου, παραβίαζε τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου της Λευκωσίας. 

Το γεγονός αυτό επιδρούσε για πολλά χρόνια αρνητικά στην εικόνα της Λευκωσίας ως διοικητικού κέντρου της Κύπρου και συνεπώς η εξέλιξη της μεταφοράς των Υπουργείων βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας και για τις υπόλοιπες ενέργειες που δρομολογούνται, όπως τα σχέδια για αναβίωση του κέντρου, η περιμετρική επέκταση του γραμμικού πάρκου, η μεταφορά πανεπιστημιακών σχολών και η ανοικοδόμηση εγκαταλελειμμένων οικοδομών. 

Είναι βέβαιο ότι μέσω των ενεργειών αυτών, η Λευκωσία θα μπορέσει να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.