ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2020
29/12/2020
Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Προέδρου ΕΒΕ Λευκωσίας

Αγαπητά μέλη, 

Η χρονιά που φεύγει ήταν πολύ δύσκολη για όλους. Οι ανατροπές που σημειώθηκαν ήταν πρωτοφανείς. Η οικονομία δέχθηκε απανωτά πλήγματα, με αποτέλεσμα να παροπλιστεί. Πολλές επιχειρήσεις βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, αρκετές τερμάτισαν τη λειτουργία τους, ενώ αρκετές συνεχίζουν να καταγράφουν ζημιές. Πολλοί εργαζόμενοι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους και άλλοι ζουν με την αβεβαιότητα της αυριανής ανεργίας. 

Ο νέος χρόνος είναι προ των πυλών και δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. 

Ως ΕΒΕΛ, παρακολουθούμε και μελετούμε όλες τις εξελίξεις. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας και να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το ΚΕΒΕ, προωθούμε μέτρα για προστασία των επιχειρήσεων από επιπρόσθετες επιπτώσεις. Αναλαμβάνουμε αρκετές πρωτοβουλίες για ανατροπή των αρνητικών δεδομένων.

Η έλευση του νέου χρόνου θα μας βρει και πάλι στην πρώτη γραμμή για στήριξη του «επιχειρείν» και των επιχειρήσεων – μελών μας. Με όλες τις δυνάμεις μας θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις και στα προβλήματα τους. 

Στόχος να ενδυναμώσουν τη θέση τους, να εκσυγχρονίσουν το μοντέλο λειτουργίας τους, να εναρμονιστούν με τη ψηφιακή εποχή και να αυξήσουν την εξωστρέφεια τους ώστε να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις. 

Την ίδια ώρα θα συνεχίσουμε την υπερπροσπάθεια μας για αναζωογόνηση της Λευκωσίας. Τα πολλά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη πρέπει να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στο κοινό. Η Πρωτεύουσα αλλάζει πρόσωπο και αυτό θα επιδιώξουμε να το ζήσουν σύντομα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της. 

Ως ΕΒΕΛ πιστεύουμε στο μέλλον της Λευκωσίας και στις προοπτικές της. Στόχος μας να μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο ενός περιφερειακού επιχειρηματικού κέντρου, αλλά και πρωταγωνιστικού ρόλου στα θέματα έρευνας, γνώσης και καινοτομίας.

Το στοίχημα για το ΕΒΕΛ, το 2021 είναι μεγάλο. Από τη μια πρέπει να στηρίξει τις επιχειρήσεις – μέλη του και από την άλλη να αναδείξει τη Λευκωσία στη θέση που της αρμόζει. 

Και ακριβώς πάνω σ’ αυτούς τους δύο κεντρικούς στόχους θα εργαστούμε τη νέα χρονιά.

Η Λευκωσία και οι επιχειρήσεις της είναι στο επίκεντρο του ΕΒΕΛ. Είθε ο νέος χρόνος να αποδειχθεί θετικός και παραγωγικός για όλους μας. 

Μ’ αυτές τις σκέψεις, ευχόμαστε Καλή Χρονιά σε όλα μας τα  μέλη και σ’ όλη την επιχειρηματική κοινότητα. 

 

Μιχάλης Μουσιούττας 

Πρόεδρος

Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας