ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2021
14/04/2021
ΕΒΕΛ: Απογοήτευση για μη προώθηση των μεταρρυθμίσεων - Έκκληση στη Βουλή να ξαναδεί τα νομοσχέδια

Την έντονη απογοήτευση του εκφράζει το ΕΒΕ Λευκωσίας για την απόφαση της Βουλής να μην προωθήσει στην Ολομέλεια για ψήφιση τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη χορήγηση κρατικών εγγυήσεων σε δάνεια των επιχειρήσεων και για τον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης.

Η απόφαση της Βουλής δεν πλήττει μόνο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας, αλλά δημιουργεί και τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και ευρύτερα της οικονομίας. 

Η Βουλή θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα χρονικά περιθώρια και να ασχοληθεί με αυτά τα τρία σημαντικά για την οικονομία νομοσχέδια. Ειδικά, σήμερα που λόγω της πανδημίας ο τόπος χρειάζεται θεσμικές αλλαγές για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες επιπτώσεις από την πανδημία. 

Το ΕΒΕΛ καλεί τα κόμματα και γενικότερα τη Βουλή να ξαναδούν το θέμα και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν μέχρι να κλείσει το κοινοβούλιο για τις εκλογές να συζητήσει τα τρία αυτά νομοσχέδια.

Το ΕΒΕΛ και τα μέλη του διατυπώνουν ξανά την υποστήριξη τους στις τρεις αυτές θεσμικές αλλαγές και ζητούν την άμεση ψήφιση τους από τη Βουλή. 

Η χώρα δεν θα μπορέσει να εξέλθει της κρίσης και των νέων αδιεξόδων, εάν οι θεσμοί της, όπως η Βουλή, δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της εποχής και βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση της.