Γραφείο Τύπου 2011
06/12/2011
Το ΕΒΕΛ καταδικάζει τη στάση των συντεχνιών

Επιζήμια για την οικονομία οι απεργιακές κινητοποιήσεις
Ας σκεφτούν τις 30,000 ανέργους και τις επιχειρήσεις που έκλεισαν

Επιζήμιες και καταδικαστέες για το αύριο του τόπου, χαρακτηρίζει το ΕΒΕ Λευκωσίας τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το συνδικαλιστικό κίνημα, με αφορμή τα νέα μέτρα που αποφάσισαν κυβέρνηση και κόμματα.

Το ΕΒΕΛ θεωρεί τις κινητοποιήσεις εκτός τόπου και χρόνου, αφού η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας δεν προσφέρει την πολυτέλεια για τέτοιες ακραίες κινήσεις.

Το ΕΒΕΛ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα να συνειδητοποιήσει την πολύ άσχημη κατάσταση της οικονομίας και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ακόμα, το ΕΒΕΛ υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν οι προνομιούχες τάξεις του πληθυσμού να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τη στιγμή που η ιδιωτική οικονομία (επιχειρήσεις και εργαζόμενοι) έχει καταβάλει ακριβό τίμημα λόγω της κρίσης.

Οι συντεχνίες, τονίζει το ΕΒΕΛ ας αφουγκραστούν την αγωνία και την απογοήτευση των 30,000 ανέργων και των εκατοντάδων επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τις εργασίες τους, βάζοντας λουκέτο.

Τώρα, αναφέρει το ΕΒΕΛ, δεν είναι η ώρα των πολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά η ώρα της στήριξης της οικονομίας και του τόπου.

Γραφείο Τύπου,
ΕΒΕΛ