Γραφείο Τύπου 2010
15/12/2010
H οικονομία στο επίκεντρο σύσκεψη ΕΒΕΛ με Αβ. Νεοφύτου

Τονίστηκε η ανάγκη εξυγίανση δημοσίων οικονομικών

Θέματα που αφορούν την οικονομία με έμφαση τα μέτρα που απαιτούνται για έξοδο από τη σημερινή ύφεση συζητήθηκαν στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης χαρακτήρισε τις συναντήσεις του Επιμελητηρίου με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων εξαιρετικά επωφελείς για την παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για θέματα που ενδιαφέρουν τον επιχειρηματικό κόσμο και ειδικότερα για τα θέματα της οικονομίας και τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν για έξοδο από την κρίση και για επιλογή πορείας προς τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε τις θέσεις του κόμματός του στα προβλήματα της οικονομίας, οι οποίες συνοψίζονται στην επείγουσα ανάγκη για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών με δραστικές περικοπές στις ανελαστικές δαπάνες και επικέντρωση σε αναπτυξιακή πολιτική. Ειδική αναφορά έκαμε στην ανάγκη για μείωση του κρατικού μισθολογίου και διόρθωση του συνταξιοδοτικού των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Αγκαστινιώτης επανέλαβε το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Συμφωνήθηκε να διατηρηθεί και αναβαθμισθεί η επαφή και ανταλλαγή απόψεων για το συμφέρον της οικονομίας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνάντηση.