ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2014
16/10/2014
Επιτυχής η παρουσίαση του έργου LEAN

Πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 μεταξύ 16:00 και 17:30 ενημερωτική ημερίδα για παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Έργου LEAN ( Learning from Analogies). Το έργο LEAN το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Λεονάρντο Ντα βίντσι (δράση Μεταφορά Καινοτομίας) αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων διευθυντικών στελεχών και επιχειρηματιών διαμέσου της μεταφοράς μιας καινοτόμας εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, η οποία βασίζεται στη χρήση «αναλογιών».
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν παραδείγματα υφιστάμενων εκπαιδευτικών «αναλογιών» αλλά και νέων που έχουν προκύψει από το έργο LEAN και αφορούν θέματα όπως οργανωτική δομή, διαχείριση ρίσκου, επιχειρηματική στρατηγική και οργανωτική συμπεριφορά. Για την κάθε χώρα η οποία συμμετείχε, αναπτύχθηκε και μια δική της εθνική αναλογία ως αντικείμενο εκπαίδευσης, που στην περίπτωση της Κύπρου έχει θέμα την «Ανάπτυξη μετά την Τουρκική εισβολή: Από τα ερείπια στο οικονομικό θαύμα». Μαθαίνοντας και εκπαιδεύοντας με βάση αντικείμενα τα οποία προφανώς δεν έχουν άμεση σχέση  με τα συγκεκριμένα εργασιακά θέματα, οι επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη θα είναι σε θέση να υιοθετήσουν μία νέα προσέγγιση στην επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων. 
 
Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν εταίροι από Κύπρο, Πολωνία, Ιταλία και Ρουμανία. Από την Κύπρο συμμετέχουν ο οργανισμός Eurosuccess Consulting (Συντονιστής) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕ Λευκωσίας). Για περισσότερες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα του έργου LEAN www.projectlean.eu .