ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2014
19/11/2014
Το ΕΒΕ Λευκωσίας συμμετείχε στη συνεδρία του Δ.Σ. του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (OPCE)

 Πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (OPCE)  στην οποία εκ μέρους  του Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου  Λευκωσίας συμμετέχει ο Διευθυντής κ. Σωκράτης Ηρακλέους.

Κατά τη συνεδρία αποφασίσθηκε όπως στα πλαίσια των προσπαθειών του OPCE για δημιουργία και ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων υποβληθούν από τον Οργανισμό προτάσεις που θα διευκολύνουν την κινητικότητα των στελεχών και του προσωπικού των επιχειρήσεων. 
 
Επίσης αποφασίσθηκε όπως ο Οργανισμός μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις εταιρείες που εδρεύουν στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για πραγματοποίηση συναντήσεων και ανάπτυξη επαφών που θα τις βοηθήσει να επεκταθούν και σε γειτονικές αγορές.
 
Στην ίδια συνεδρία έγιναν αρχαιρεσίες και το Συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα πρόεδρο του OPCE τον κ. Jean-Louis Schilansky Πρόεδρο του MEDEP Paris.
 
Το Συμβούλιο συναντήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο με τον Αντιδήμαρχο Παρισιού κ. Jean –Louis Missika υπεύθυνο για την οικονομική ανάπτυξη και τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Παρισιού, ο οποίος μετέφερε στα μέλη του Συμβουλίου τις εμπειρίες του Παρισιού σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία ελκυστικού και φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και εταιρειών στη Γαλλική πρωτεύουσα.