ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΕΔΩ
Γραφείο Τύπου 2017
02/11/2017
Το ΕΒΕ Λευκωσίας συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του ΕΒΕ Λευκωσίας.
 
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του BECC πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Η οικονομία της Ελλάδας, οι προοπτικές και οι προϋποθέσεις για ένα επενδυτικό σοκ», στην οποία κατέθεσαν τις απόψεις τους ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης (Ελλάδος) κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής (Ελλάδος) κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά κ. Δημήτρης Μαθιός και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλειος Κορκίδης.
 
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί δραματικά και ο λόγος γι’ αυτό είναι η εμπιστοσύνη στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η αναγνώριση των μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται.
 
Μιλώντας για την επενδυτική ανάκαμψη της χώρας ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι αυτή «οφείλεται στην επικέντρωση της κυβέρνησης στην νέα Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η οποία υιοθετείται σταδιακά ως πυξίδα για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου» το οποίο «βασίζεται στη δημιουργία ενός ευπρόσδεκτου περιβάλλοντος για επενδύσεις και προώθησης των εξαγωγών για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με επίκεντρο το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό της χώρας».
 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στη σημασία που διαδραματίζει ο τομέας της ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και εξήρε τη σημασία και συμβολή του λιμανιού του Πειραιά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
 
Από την πλευρά του,  ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που το Επιμελητήριο Πειραιά φιλοξενεί τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών.
 
Η σημερινή Γενική Συνέλευση, πρόσθεσε, δίνει ένα πρόσφορο έδαφος, ένα κατάλληλο βήμα ώστε να ακουστεί η φωνή του επιχειρηματικού κόσμου, να προωθήσει, αλλά και να εισπράξει ιδέες και απόψεις, να ενθαρρύνει και να ενισχύσει την συνεργασία και τη δικτύωση, να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τις επιχειρήσεις της Ευρώπης, των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, που αυτές κυριότερα αποτελούν τη μείζονα κινητήρια δύναμη ανάπτυξης.
 
Τους ομιλητές χαιρέτησε ο Πρόεδρος του BECC κ. Jean-Louis Schibansky, ο οποίος μετέφερε αισιόδοξα μηνύματα για την Ελλάδα λέγοντας ότι συντρέχουν θετικοί λόγοι για ανάκαμψη και επανεκκίνηση στις επενδύσεις.
 
Εκ μέρους του ΕΒΕ Λευκωσίας παρευρέθηκε ο κ. Σωκράτης Ηρακλέους, Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του BECC.
 
 
Λεζάντες
 
Φωτογραφία 1: Από αριστερά ο Διευθυντής του ΕΒΕ Λευκωσίας Σωκράτης Ηρακλέους με τον Υπουργό Οικονομία και Ανάπτυξης (Ελλάδος) κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά κ. Δημήτρη Μαθιό

Φωτογραφία 2: Από αριστερά ο Διευθυντής του ΕΒΕ Λευκωσίας Σωκράτης Ηρακλέους με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής (Ελλάδος) κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή